Összefoglaló a sajtótájékoztatóról

Augusztus 15-én minden kiderült. Meghívtuk a sajtó képviselőit, volt nyerteseinket, és az idei zsűri öt tagját az Akvárium Volt Lokáljába, hogy bejelentsük a 4. Magyar Klipszemle legfontosabb infóit.

A sajtótájékoztatót rövid nosztalgiázással indítottuk. Linczényi Márkó összefoglalta és személyes élményeivel dekorálta a korábbi szemléket. Meg persze bejelentette, hogy idén október 10-én várunk mindenkit az Akváriumban a 4. Magyar Klipszemlére. Az egész hely a miénk lesz, négy helyszínen futnak majd párhuzamosan a programok. A Nagy Hall ad majd teret a hivatalos versenyprogramnak és a díjátadónak, de a Kis Hallban is egész délután mennek a klipvetítések. Itt a versenyprogramban nem szereplő, tematikus vetítések lesznek. Kint, a teraszon a korábbi shortlisesek és nyertesek fognak akusztikus koncerteket adni. Ha pedig ennyi sem lenne elég, a Volt Lokálban szakmai kerekasztalokkal várjuk azokat, akiket érdekel, mi is zajlik egy klip elkészítésénél a kulisszák mögött. Szeptember 15-ig várjuk a nevezéseket, ezután pedig indul a közönségszavazás, egészen szeptember 25-igDíjakban idén sem fogunk szerénykedni. 

Bejelentettük az idei zsűri teljes listáját. 

Miután minden fontos információ elhangzott, Márkó a zsűri jelenlévő tagjait (Kovács Eszter, Köbli Norbert, Cseh Renátó, László G. Gerzson, Miki357) faggatta arról, milyen szempontok szerint fogják a klipeket válogatni és díjazni. 

A sajtótájékoztató után az Absolut garantálta, hogy mindenki jó hangulatban (ne) hagyja el a helyszínt. Koccintottunk korábbi nyerteseinkkel, velünk volt például KRSA és Riger János (PASO), Korbucz Sonya (SONYA), és Berger Dalma (Volkova Sisters) is. 


Az idei szemle zsűrije

Zajlik a nevezés, összeszedtük hát röviden, hogy fog zajlani a zsűrizés. Legfőképp pedig, hogy kik fognak dönteni az idei nyertesekről.

2019-ben szeptember 15-ig tudjátok nevezni a videóklipjeiteket, ezután pedig indul a közönségszavazás, egészen szeptember 25-ig. Az anyagaitokat első körben mindig mi szűrjük egy szűk, szakmai csapattal, majd összerakunk egy shortlistet, amit kategóriákra bontva elküldünk a zsűrinek. Ők egy adott szempontrendszer szerint pontoznak, amivel kialakul a kategóriánkénti toplista. A nagy napon ebből a top 3-5 klipet vetítjük le versenyprogramként.

Biztos kíváncsi vagy arra, hogy ki dönt majd a videók sorsáról, így szeretnénk neked bemutatni az idei zsűri tagjainkat.
Filmes oldalról csatlakozik hozzánk Cseh Renátó, aki már elképesztő mennyiségű magyar filmben és itthon forgatott külföldi produkciókban vett részt. Forgatott már Keira Knightley-val és Dwayne “The Rock” Johnsonnal is. Renátó mellett velünk lesz még Köbli Norbert filmíró, Pálfi György filmrendező, Kovács Eszter rendező- art director, illetve Miki357 rendező is, aki nem mellesleg a Klipszemle ötletgazdája is volt.

Éder Krisztiánt sokan csak SP-ként ismerik, azt azonban néhányan még nem tudják róla, hogy a popsztárkodás mellett elvégezte a MOME fotográfia szakát. Azóta kiköltözött New Yorkba, ahol úgy tűnik elég jól megtalálta magát, legutóbb a például a Ray Ban worldwide kampányát fotózta.

A zsűriben velünk lesz még Fodor Máriusz, aki itthon az egyik legjobb reklám zene készítő, valamint Galler András Indián is, akit talán már be sem kell mutatni, hiszen vele mindenki találkozott már, aki egy kicsit is érintett a videóklipek világában. Ő csinálta például Majka: Belehalok, illetve Rúzsa Magdi: Szerelem című dalához a videóklipet.

Idén újságírói oldalról csatlakozik hozzánk Inkei Bence, a 24.hu kultrovatának vezetője, aki régen a Quartot csinálta, és Virág Anikó, aki a The Room alapítója és divatszerkesztője volt, tavaly óta pedig a Pleasure Garden magazin divatszerkesztője Tóth Alival együtt, akivel lassan 20 éve dolgoznak együtt.

A zenei oldalról érkezők csapatát erősíti majd Péterfy Bori színész- énekes, valamint László G. Gerzson, a Music Channel zenei- és programigazgatója.

Mint láthatjátok, az előző évekhez hasonlóan idén is egy illusztris társaságot szedtünk össze nektek. Mi bízunk a szakértelmükben, reméljük ti is így tesztek! 


Ezért érdemes nevezni!

A 04. Klipszemlére szeptember 15-ig tudjátok nevezni a videóklipjeiteket. Szeretnénk benneteket egy kicsit még jobban motiválni, ezért most mutatjuk, miket nyerhettek.

A Klipszemle kategóriái nagyjából évről évre ugyanazok: a legjobb klip mellett átadjuk a legjobb operatőrnek, rendezőnek, alakításnak, animációnak, trash és no budget klipnek járó díjakat. Ezek mellett minden évben kiosztunk különdíjakat is. Idén ezeket a díjakat az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma, a CAFE Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a Recorder, az Absolut, valamint a CineSuper és Kraft Budapest biztosítják.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma 400.000 forintos egyedi pályázattal támogatja a legjobb magyar nyelvű videó készítőit. A CAFE Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál koncert lehetőséget ad a 2020-as Cafe Budapesten. A Recorder a különdíjának nyerteseivel egy oldalas interjút készít a magazin print számába, ezt kiegészítve pedig egy exklúzív klipmegjelenést biztosít a Recorder.hu-n. CineSuper / Kraft Budapest a Legjobb klip alkotóinak 1,5 millió forint értékű eszköz- és egyéb gyártási erőforrás-hozzájárulást biztosít. Mi, azaz a szervezők, a Flashback Studióban egy egynapos stúdió- és eszközhasználatot biztosítunk. Az Absolut pedig persze ott segít, ahol tud: 150.000 Ft értékű vodkával támogatja meg különdíjasát. 

Ha a nyeremények felkeltették az érdeklődésedet, és szeretnéd valamelyiket magadnak tudni, add meg az esélyt, nevezd klipedet még ma az oldalunkon!

Partnereink