REGISZTRÁCIÓ/NEVEZÉS

Az idei szemlére mettől meddig lehet nevezni?

2023. szeptember 11-én indul a nevezés, és 2023. szeptember 24., vasárnap 24:00-kor zárjuk le.

Milyen időszakban készült klipek nevezhetőek?

2022. szeptember 5. óta megjelent, a 2022-es Klipszemlén versenybe nem került videók nevezhetők.

Regisztrációhoz kötött a nevezés?

Igen. A nevezés menete: először regisztrálni kell a klipszemle.com oldalon név/mailcím/telefonszám (és cég esetén céges infók) megadásával és az ÁSZF elfogadásával, erről érkezik egy megerősítő mail, lekattintod, belépsz, és nevezhetsz is.

Regisztráció nélkül biztosan nem tudok nevezni?

Idén nem.

Mire figyeljek a regisztrációnál?

Olyan mailcímet adj meg, ami a létező címed és amit naponta nézel. Extra nehezítés: mindezt jó helyesírással!!! A megerősítő mailben szereplő link lekattintása nélkül nem végleges a regisztráció, így nevezni sem tudsz. Egyébként nemcsak a reg miatt fontos a helyes mailcím, hanem mert ha bejut a kliped, így vesszük fel veled a kapcsolatot, és erre megy majd a bekérő is.

Ha megcsináltam a profilomat, azzal több klipet is nevezhetek?

Igen, bármennyit. Ott fogod látni a profiloldaladon a nevezett alkotásokat. Sőt, levélben is gratuálunk klipenként a sikeres nevezéshez.

Most is ingyenes a nevezés?

5000 Ft + áfa a nevezés díj. Érdemes végiggondolnotok/megbeszélnetek, mielőtt nekiállítok a nevezésnek, hogy ki fizeti majd az összeget (képviselet, kiadó, előadó, alkotó, stb.), ne érjen senkit meglepetésként, hogy eljut a kitöltendők utolsó oldaláig, ahol egyszercsak átírányítódik a SimplePay felületre. A nevezés csak az összeg befizetése után véglegesíthető, addig draftban ott marad a regisztrációs/nevezős fiókban, ahol egyébként később is előkeríthető és véglegesíthető.

Mi az a jogosultság, amit be kell ikszelnem?

Hogy rendelkezel a klip nevezéséhez szükséges jogokkal/engedélyekkel, vagyis előadó, alkotó vagy, a kiadónál vagy a managementnél dolgozol. Ilyesmik. És az is fontos, hogy a klip magyar vonatkozású legyen: a rendező, az operatőr és/vagy az előadó magyar.

A nevezési lapon az előadónál és a dalcímnél mik azok az infók?

Előadónál: Ahogyan a YouTube-on szerepel. Pont úgy. Kopipészt. Dal címénél: A KÖZREMŰKÖDŐ NEM A DAL CÍME, ide tényleg csak a cím kerüljön, a YouTube-on szereplő formában. “Feat”, “közr.”, “x” és hasonlók az előadói sorba menjenek. Vagy lehet máshogy is, csak nagyon szarul fog kinézni a közönségszavazásnál, ahol automatikusan húzza át a rendszer az adatokat...

Miért nem hagyja beírni a YouTube-linket?

Egy klip egyszer nevezhető. Ha valaki már nevezte az adott klipet, akkor te nem tudod.

Mi az a premiereztetés és a nem kész klip, amit ikszelni kell?

Ha a szemlén premiereztettek, akkor bármilyen kamu linket betehetsz, mondjuk korábbi alkotásodat, hogy le tudd adni a nevezést, és ikszeld a premieres boxot! EZ FONTOS! Aztán időben kell pótolnod a helyes linket: ha versenybe akartok kerülni, akkor legkésőbb 2023.09.29-ig küldd el nekünk mailben a végleges verziót: info.klipszemle@gmail.com Ha a nevezésnél még nincs meg a full végleges változat a klipből, akkor elég egy rough cut vagy fényeletlen változat, de (azonkívül, hogy pipálod az erre vonatkozó boxot és megírod az extra infóknál, hogy mizuka!) ebben az esetben is vedd fel velünk a kapcsolatot mailben, mert szükségünk lesz a teljesen végleges klip linkjére 2023.09.29-ig. Ha nem akarjátok versenyeztetni a premierező klipet, csak a premieres blokkban bemutatni, a teendő ugyanez, de a leadás későbbi: 2023.10.22-ig a fullfullfull végleges verzióra mindenképp szükségünk lesz!

Ha premieresként nevezem, attól még versenyezhet, vagy legalább biztosan levetítitek?

Ha a nevezési határidő végéig tudsz küldeni belőle egy nézhető/megítélhető verziót, van esélye versenybe kerülni. Ha később, akkor max premieresként lehet vetítve, de nem versenyezhet. Ugyanitt: nem minden premieres nevezést vetítünk le a szemlén. A beérkező klipekből csinálunk egy válogatást, ami bemutatásra kerül. Erről a későbbiekben értesítünk.

Túl sok a dátum, légyszi érthetően írjátok már le. Most akkor mi a legvége, amíg elküldhetem a klipet?

A teljesen kész, már megjelent klipek nevezésének vége: 2023.09.24. 24:00. A félkészen nevezett premieres klipek végleges verziójának leadása: 2023.09.29. 24:00. Szemlén premiereztetnél, de versenyen kívül, akkor végleges: 2023.10.22. 24:00.

A premieresként és nem készként nevezett klipek ugye nem kerülnek közönségszavazásra?

Pont ezért fontos pipálni a megfelelő boxot, hogy ilyen ne történjen meg. Ha nem pipálod, és még az extra infónál vagy mailben se hozod a tudomásunkra (a FB cset és Insta DM nem erre van!), hogy nem lesz publikus a klip a közönségszavazás idején/idejéig, akkor esélyesen kimegy közönségszavazásra.

KLIP-BEKÉRÉS

A nevezést visszaigazoló mailben szó volt bekérésről, de még nem kértétek a klipet.

Vagy azért nem kaptál bekérőt, mert a kliped nem került a vetítendők közé (magyarul a versenyprogramba vagy versenyen kívüli premieres blokkba), vagy mert még nem mentünk végig az előszűrés/zsűrizés/közönségszavazáson, és még nem kezdtük el összeszedni a levetítendő videókat. Ha vetítjük, jelentkezünk október közepefelé!

Ha van az a profilom, ami a nevezéshez kellett, oda töltsem a klipet? Mikor?

A profil a nevezésre szolgál, a bekérésről kapsz majd egy levelet, amiben lesz egy Dropbox-link, oda fogod tudni feltölteni a klipet.

Nincs Dropboxom, mehet Sendspace-en?

Nem. Google Drive-on, MyAirBidge-en, WeTransferen, vinyón se. Muszáj lesz megoldani Dropbox-szal, a kapott linkre.

Milyen formátumban/méretben kell a klip?

Régen a lehető legjobb felbontást kértük, de elengedtük, amikor érkezett egy halom olyan méret, ami egy 4K-s 2 órás filmnél is nagyobb. Tökéletes, ha a YouTube-ra felkerült verziót töltitek fel, kb 6-800 mega bőven jó. (Aminációsoknál se 3 terrás jöjjön!)

RENDEZVÉNY

Ha versenyprogramban van a klipem, akkor vagyok csak esélyes díjat kapni?

Nem feltétlenül. Szakmai kategóriákban igen, de van több különdíj és egy közönségdíj, ezeknek a nyertesei az összes nevezett alkotásból kerülnek ki.

Most is ingyenes lesz a díjátadó?

Idén először van jegyértékesítés. Nemcsak a díjátadóra, hanem a teljes 07. Magyar Klipszemle rendezvényre szól a beugró: fellépések, szakmai programok, vetítés, díjátadó, after. Versenybe került klipenként 3 jegyet biztosítunk, amivel az alkotói/előadói brigádból tudtok majd jönni. Management, kiadó, stáb tagjai szakmai partner jegyet igényelhetnek.

Hogyan igényelhetőek a szakmai partner jegyek?

Írnak nekünk a klipszemle.info@gmail.com címre, vagy bármely más módon felveszik velünk a kapcsolatot a képviseleteitek, és ledumáljuk velük a többit.

Lesz zene, tánc hajnalig?

Lesz. Írd be a dátumot, vegyél ki szabit másnapra.